سيارك پالاس ميهمان آسمان تاریخ : دوشنبه، 17 خرداد ماه ، 1389
موضوع : پديده هاي نجومي


  سيارك پالاس اين شبها در نزديك صورت فلكي گاوران ( عوا ) ميهمان آسمان است.

 اين سيارك در 28 مارس 1802 توسط يك ستاره شناس ايتاليايي كشف شد. اين دومين جرم از اين نوع بود كه تا آن زمان كشف شده بود. قبل از اين سيارك سرس در سال 1801 بوسيله خودش رصد شده بود. اين سيارك همچون بسياري از سياركها غير كروي و نامتقارن است. و ابعادي به صورت 570*525*482 دارد. و صفحه مداري آن نسبت به دايره البروج زاويه 34.84 درجه مي سازد. مدار آن به دور خورشيد بيضي شكل بوده و خروج از مركز آن 0.2299 مي باشد. و دوره تناوب آن به دور خورشيد 4.61 سال است. در بهار 1389 اين سيارك از ديد ناظران زميني در حالت مقابل با خورشيد قرار گرفته است. بنابراين بهترين حالت براي رصد را پيدا كرده است. و قدر ظاهري حدود 8 را دارا مي باشد.
اين سيارك در حال حاضر در كنار بين صورتهاي فلكي گاوران (عوا ) تاج شمالي و مار قرار گرفته است. با توجه به درخشش ستاره نگهبان شمالي ( سماك رامح ) در صورت فلكي گاوران به راحتي مي توان محدوده رصد كه در ساعات اوليه شب در نزديكي سرسوي ( سمت الرأس ) قرار دارد را پيدا كرد. اما چون تغيير مكاني اين سيارك نسبت به ستارگان اندك است، بايد در چند شب متوالي از اين منطقه آسمان عكاسي نمود. تا تغيير مكان سيارك مشخص گردد.
در تصوير زير موقعيت چند سيارك مهم كه در محدوده مدار زمين و مشتري قرار دارند مشاهده مي كنيد. و موقعيت سيارك پالاس را مي توان در اين بين تشخيص داد.
 
تصوير از سايت www.lunarplanner.com


در تصوير زير تغيير موقعيت سيارك پالاس در سالهاي 2010 و 2011 را مي توانيد مشاهده نماييد.


 


سيارك پالاس pallas asteroid



منبع این مقاله : رصدخانه دانشگاه کاشان
http://www.uko.ir

آدرس این مطلب :
http://www.uko.ir/modules.php?name=News&file=article&sid=54